Problema de la Colterm a fost rezolvata. Cati bani trimite urgent Guvernul la Timisoara

Joi, 17 Decembrie 2020
(1 Vot)
Tmevents.ro -Problema de la Colterm a fost rezolvata Tmevents.ro -Problema de la Colterm a fost rezolvata foto : Facebook

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz si presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica au anuntat ca Guvernul a hotarat sa acorde un ajutor de urgenta pentru Colterm.

Compania care furnizeaza agentul termic in Timisoara risca sa ramana fara gaz din cauza datoriilor acumulate. Nica si Fritz au cerut ajutor la Bucuresti pentru a evita blocarea companiei si timisorenii sa ramana fara caldura in plina iarna. “Ma bucur ca memoriile trimise la Guvern si discutiile mele cu ministrul de finante, Florin Cîtu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezerva pentru COLTERM. Multumesc Guvernului si tuturor celor care ne-au sustinut în demersurile noastre în ultimele saptamani, de la Prefectura, la Consiliul Judetean si Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltarii, Catalin Iapa. Banii vor ajuta COLTERM sa cumpere materie prima ca sa putem asigura apa calda si caldura pentru timisoreni în urmatoarele saptamani. Dar asta nu înseamna ca ne culcam pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiara, de redresare si de eficientizare si procesul acesta a început deja. Desi administratia mea nu a creat situatia critica în care a ajuns compania, avem raspunderea sa ne asiguram ca timisorenii nu vor suporta, ei, consecintele. Si avem obligatia sa vorbim deschis despre acest elefant din camera si sa lucram la un plan pe termen lung care sa transforme COLTERM într-o companie sanatoasa. Ne vom asigura ca aceasta situatie nu se va mai repeta.”, a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz. Alin Nica a solicitat ca Primaria Timisoara sa ia masuri pentru a evita astfel de situatii pe viitor. “Guvernul Romaniei a aprobat un ajutor de 9 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara a Guvernului pentru termoficarea din municipiul Timisoara. Am purtat mai multe discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si am reusit sa conving autoritatile centrale ca societatea de termoficare si Primaria Timisoara sunt într-o situatie limita în care au nevoie de ajutor. Sper ca Primaria Timisoara are solutii pentru viitor si va lua masurile care se impun pentru evitarea unei situatii care sa puna din nou sub semnul întrebarii încalzirea populatiei.”, a scris presedintele CJ Timis pe o retea de socializare.