Bani în plus pentru noul drum de legatura între Aeroport si A1 realizat de CJ Timis

Miercuri, 06 Ianuarie 2021
(1 Vot)
Tmevents.ro -Bani în plus pentru noul drum de legatura între Aeroport si A1 realizat de CJ Timis Tmevents.ro -Bani în plus pentru noul drum de legatura între Aeroport si A1 realizat de CJ Timis

Consiliul Judetean Timis avanseaza cu demersurile sale de a crea o noua sosea care sa lege Aeroportul de nodul de descarcare de pe A1, la Remetea Mare.

Institutia a alocat, prin rectificare bugetara, suma suplimentara de peste 1.6 milioane lei, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si exproprierile necesare realizarii investitiei, dincolo de cei 450.000 lei prevazuti initial în 2020. În saptamanile urmatoare, documentatia va fi scoasa la licitatie.

„Gandim în perspectiva si integrat. Dorim sa realizam o legatura directa, pe patru benzi, între Aeroport si A1. Se stie deja ca ne aflam în linie dreapta cu extinderea la patru benzi a soselei dintre Aeroport si Centura, investitie pe care o vom inaugura în primavara. Planul este ca de la Centura pana la nodul A1 sa avem de asemenea un drum de patru benzi, un fel de centura ocolitoare pentru Remetea Mare si Ghiroda. Se va economisi timp, combustibil, dar va creste si calitatea aerului în cele doua localitati, eliberandu-le de o buna parte din trafic. Cei care vor dori sa ajunga de pe A1 în Timisoara sau la Aeroport vor avea aceasta varianta de ocolire mult mai buna, la patru benzi”, spune presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Soseaua va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu doua benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersectia dintre DJ609D si Centura Timisoarei, peste calea ferata secundara ce deserveste aerogara, intersectand drumul comunal DC62 (Remetea Mare - Ianova) si avand ca punct terminus intersectia cu drumul national DN6, nodul de descarcare A1.

Drumul de legatura va scurta distanta dintre Aeroportul International Timisoara si A1. În acelasi timp, va reduce traficul greu din Ghiroda si Remetea Mare si va asigura potential pentru dezvoltarea economica a zonei tranzitate. Mai mult, noua conexiune rutiera va creste calitatea vietii locuitorilor din cele doua localitati, sporind de asemenea siguranta circulatiei.

Suma necesara realizarii investitiei este estimata la 18 milioane euro, cu tot cu TVA.