Nica grabeste constructia noului drum de legatura între A1, Aeroport si Centura

Vineri, 08 Ianuarie 2021
(2 voturi)
TMevents.ro -Nica grabeste constructia noului drum de legatura între A1, Aeroport si Centura TMevents.ro -Nica grabeste constructia noului drum de legatura între A1, Aeroport si Centura

Proiectul de construire a unei noi sosele, la patru benzi, care sa lege autostrada A1 de Aeroportul International Timisoara a accelerat considerabil.

Consiliul Judetean a lansat deja în licitatie publica serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic si de obtinere a terenului necesar prin exproprieri. Valoarea serviciilor este estimata la putin sub doua milioane lei, iar castigatorul licitatiei va avea 10 luni la dispozitie pentru a livra documentatiile. Ofertele de participare pot fi depuse pana pe 1 februarie.

Va reamintim, în ultimele zile ale anului trecut, institutia a alocat, prin rectificare bugetara, suma suplimentara de peste 1.6 milioane lei, pentru realizarea documentatiei specifice, dincolo de cei 450.000 lei prevazuti initial în 2020.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu doua benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersectia dintre DJ609D si Centura Timisoarei, peste calea ferata secundara ce deserveste aerogara, intersectand drumul comunal DC62 (Remetea Mare - Ianova) si avand ca punct terminus intersectia cu drumul national DN6, nodul de descarcare A1.

„Pe langa beneficiile evidente, de crestere a vitezei de deplasare si a sigurantei rutiere, investitia va juca un rol major si în dezvoltarea Aeroportului, motor economic de valoare pentru judet. De asemenea, soseaua va avea un rol important si în perspectiva realizarii autostrazii Timisoara - Moravita, indiferent de ce variante de traseu vor fi selectate. Este nevoie sa anticipam cresterea valorilor de trafic în urmatorii ani si sa lasam cale libera dezvoltarii economice. Adevaratul potential al Timisului este franat în prezent de lipsa unei infrastructuri adecvate. Lucram accelerat sa schimbam aceasta stare de fapt în urmatorii ani”, spune presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Dincolo de faptul ca va scurta distanta dintre Aeroport si A1, noua sosea va creste siguranta în trafic si va reduce poluarea din Ghiroda si Remetea Mare, actionand ca o centura de ocolire pentru cele doua localitati. 

Suma necesara realizarii investitiei este estimata la 18 milioane euro, cu tot cu TVA.