Carantina ! Mai multe localitati din Timis au fost izolate

Duminică, 10 Ianuarie 2021
(1 Vot)
TMevents.ro -Mai multe localitati din Timis au fost izolate TMevents.ro -Mai multe localitati din Timis au fost izolate

A fost instituita carantina in mai multe localitati din zona Timisoarei !

Avand în vedere faptul ca, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judetului Timis a crescut, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei a facut o analiza, în urma careia a reiesit ca localitatile Giroc, Mosnita Noua, Dumbravita si Ghiroda au cea mai mare rata de infectare. Ca urmare, Directia de Sanatate Publica Timis  a facut analiza pe fiecare unitate administrativ-teritoriala pentru a se vedea daca se impune masura carantinarii.

Analiza a fost facuta în baza Metodologiei de raspandire a riscului de raspandire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii masurii de carantina zonala / ridicare a masurii de carantina elaborat de Centrul National de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Directia de Sanatate Publica a transmis Institutului National de Sanatate Publica propunerea de carantinare a unitatilor administrativ-teritoriale Dumbravita, Ghiroda (fara Giarmata Vii), Giroc si Mosnita Noua (incluzand localitatile Mosnita Veche si Albina, dar excluzand localitatile Mosnita Noua, Urseni si Rudicica).

În urma avizului favorabil carantinarii dat de INSP,  prefectul Liliana Onet a convocat sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta în cadrul careia s-a votat instituirea masurii de carantinare a celor patru unitati administrativ teritoriale, pe o perioada de 14 zile.

Astfel Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a emis hotarari pentru carantinarea celor patru unitati administrativ-teritoriale. Hotararile CJSU privind carantinarea împreuna cu modelul Declaratiei pe propria raspundere au fost transmise catre cele patru UAT-uri si au fost publicate pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta – cjsutm.ro. De asemenea ordinele sefului DSU au fost comunicate catre cele patru UAT-uri carantinate si publicate pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta – cjsutm.ro.

Tot în cadrul sedintei CJSU a fost votata o hotarare privind instituirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS-CoV – la nivelul judetului Timis, hotarare care va fi transmisa tuturor UAT-urilor din judetul Timis si este publicata pe site-ul CJSU. În urma analizei de risc, în baza Hotararii Comitetului Judetean  pentru Situatii de Urgenta  Timis, emisa la propunerea Directiei de Sanatate Publica a judetului Timis, în baza evaluarii epidemiologice avizata de catre Institutul National de Sanatate Publica, seful Departamentului pentru Situatii de urgenta a emis, ordinul de carantinare zonala, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Mosnita Noua din judetul Timis. Carantina  pentru comunele din Judetul  Timis a intrat în vigoare în data de 10.01.2021, ora  00:00.