Amenzi de 60.000 de lei. Aproape 200 de oameni au fost sanctionati de politisti pentru ca nu purtau masca

Miercuri, 06 Ianuarie 2021 Scris de Ramona Nestor
(1 Vot)
Tmevents.ro - Aproape 200 de oameni au fost sanctionati de politisti pentru ca nu purtau masca Tmevents.ro - Aproape 200 de oameni au fost sanctionati de politisti pentru ca nu purtau masca

În cursul zilei de marti, peste 200 de forte au actionat pe raza judetului Timis, pentru verificarea respectarii masurilor si interdictiilor impuse în vederea limitarii raspandirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea institutiei prefectului, politistii timiseni, alaturi de celelalte institutii cu atributii în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerari de persoane, spatii comerciale dar si a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea masurilor impuse în contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19. La activitati au participat 273 de forte de ordine, fiind verificate 82 de societati comerciale, precum si 48 de mijloace de transport persoane, dintre care 31 de mijloace de transport în comun, fiind totodata legitimate peste 2000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 183 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 57.250 de lei. Dintre acestea, 171 de sanctiuni contraventionale în valoare de 53.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, respectiv pentru nepurtarea mastii sanitare si 12 sanctiuni în valoare de 3.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, anunta IPJ Timis. Aceste activitati se vor desfasura si în perioada urmatoare, pe raza întregului judet, pentru prevenirea raspandirii infectarii cu noul coronavirus si impunerea respectarii legislatiei. Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca fortele de ordine vor desfasura permanent în aceasta perioada activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta, pentru a proteja cetatenii si pentru a preveni raspandirea virusului Covid-19.