Implica-te in deciziile care iti afecteaza viata ! Conferinta „What’s up, EU?” ajunge la Timisoara

Luni, 15 Aprilie 2019
(1 Vot)

Conferinta „What’s up, EU?” aduce pe scena specialisti si activisti de notorietate, din domenii precum: societatea civila si participarea civica, cercetarea privind social media, comunicarea politica si antreprenoriatul social.


Conferinta programata pe 18 aprilie de la ora 16 la Teatrul National “Mihai Eminescu” din Timisoara va fi deschisa de Angela Cristea, Seful Reprezentantei Comisiei Europene în Romania, care a declarat: "Pentru mine, Timisoara este orasul libertatii prin excelenta, al curajului, al luptei.  Proclamatia de la Timisoara afirma ca "Idealul Revolutiei noastre a fost si a ramas reîntoarcerea la valorile autentice ale democratiei si civilizatiei euro­pene". Misiunea noastra este, astazi, pastrarea acestor valori care confirma apartenenta romanilor la marea familie europeana." Reprezentanta Comisiei Europene în Romania te invita la conferinta interactiva „What’s up, EU?". Discuta cu invitatii nostri la Timisoara cum te poti implica în deciziile care îti afecteaza viata.

Scurta prezentare a invitatilor la conferinta interactiva:

Michael Bossetta, cercetator în stiinte politice al Universitatii din Copenhaga, specializat în impactul platformelor de social media asupra proceselor electorale, va prezenta exemple de campanii electorale în care retelele sociale si aplicatiile au jucat un rol esential. În acest mediu, exista o linie subtire între dialog si dezbatere, pe de o parte, si manipulare sau provocare, pe de alta parte.

Elena Calistru, cofondatoarea Funky Citizens, va vorbi despre dezvoltarea capitalului uman în randul tinerilor si despre modalitatile prin care organizatia neguvernamentala Funky Citizens îi încurajeaza pe tineri sa participe la initiative de responsabilizare în spatiul public.

Alin Gramescu, cofondator si producator al European Heroes, proiect care a ajuns în finala Premiului european pentru tineret, va vorbi despre antrenamentul pentru initiativa, despre principalele lui proiecte si valori.

Alex Cotet, de la trupa Sector 7, va pune în discutie rolul influencerilor/ al formatorilor de opinie în raportarea societatii la teme majore europene, cum sunt alegerile europarlamentare sau viitorul Europei .

Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista Amalia Enache.

Întrebarile cele mai relevante adresate vorbitorilor, în direct sau pe retelele sociale, dar si pe aplicatia evenimentului, în timp real, vor fi rasplatite cu premii care includ, printre altele, abonamente la festivalurile Untold si Electric Castle. Detaliile vor fi în curand disponibile pe pagina de internet whatsup-eu.ro
În plus, participantii vor putea afla mai multe informatii despre campaniile de informare derulate la nivelul Uniunii Europene: UE-Împreuna protejam, #EUandME, De data asta votez, Initiativa cetateneasca europeana si InvestEU.
Înscrie-te la eveniment aici: whatsup-eu.ro. Participarea este gratuita. Locurile sunt limitate, iar ocuparea se va face potrivit principiului primul venit, primul servit.

Pentru mai multe informatii, urmariti-ne pe Facebook #WhatsUpEU?