Rezidente artistice la Timisoara, în cadrul “in : v z b l festival”

Joi, 09 Mai 2019
(1 Vot)
tmevents.ro -Rezidente artistice la Timisoara, în cadrul “in : v z b l festival” tmevents.ro -Rezidente artistice la Timisoara, în cadrul “in : v z b l festival”

În cadrul primei editii a festivalului “in : v z b l”, care îsi propune sa ofere o voce mai puternica grupurilor vulnerabile, prin promovarea unor valori precum dialogul, întelegerea, respectul si solidaritatea, la Timisoara va avea loc un program de rezidente artistice.

Asadar, artistii romani si internationali care îsi doresc sa creeze lucrari colaborative din zona artelor vizuale, teatru, dans, muzica, pictura, sculptura, fotografie, video, instalatie sau literatura, sunt invitati sa aplice pana la 30 mai 2019. Festivalul “in : v z b l” si rezidentele artistice sunt produse de Asociatia Solidart si fac parte din programul Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii.

Rezidentele artistice se vor desfasura pe parcursul a trei saptamani, în perioada 16 august - 9 septembrie 2019, la Timisoara.

Artistii vor lucra în echipe formate dintr-un artist roman, un artist international si un mestesugar activ pe piata industriei creative din Timisoara. Echipele vor primi tot sprijinul din partea organizatorilor pentru a se conecta cu comunitatea locala. Proiectul final se va concretiza în zilele de 6-7-8 septembrie, în cadrul festivalului “in : v z b l“. Detaliile vor fi stabilite împreuna cu artistii invitati în proiect.

Organizatorul va asigura productia lucrarilor finale, costurile de cazare si transportul celor care vor fi selectati.

 “in : v z b l este un festival care creeaza retele de solidaritate între grupurile vulnerabile, care de cele mai multe ori sunt invizibile. Diversitatea este o bogatie prea putin exploatata. Culturile diferite si perspectivele diferite asupra realitatii sunt o oportunitate de învatare pentru noi toti, cata vreme reusim sa punem în centrul interactiunilor noastre valorile si principiile pe care festivalul le afirma.”, spune Victor Dragos, presedintele Asociatiei Solidart.

 Cei interesati sa aplice la rezidentele artistice de la Timisoara, din cadrul “in : v z b l”, se pot înscrie pana la 30 mai 2019, trimitand la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. un CV, o scrisoare de intentie care sa contina o propunere de proiect artistic pentru festivalul “in : v s b l” si link-uri sau un portofoliu cu lucrarile lor anterioare. Toate aplicatiile, indiferent de rezultat, vor primi raspuns înainte de 15 iunie.

Festivalul “in : v z b l” va avea loc în Timisoara, în perioada 6-7-8 septembrie si propune spectacole de teatru, performance, muzica, proiectii de film, arte vizuale, instalatii si expozitii dar si dezbateri, conferinte, workshopuri, mancare si întalniri.”

Asociatia Solidart este alcatuita dintr-un grup de actori, scriitori, designeri, asistenti sociali si lucratori de tineret, cu experienta diversa atat artistica cat si sociala si de management. Scopul asociatiei este de a crea cadrul pentru un dialog constructiv între oameni, de a participa la formarea de comunitati solidare, responsabile si constiente, de a oferi membrilor acestor comunitati încredere pentru a se implica activ în viata comunitatii, prin organizarea de proiecte artistice, culturale, sociale si educationale.