Ester Peony a stralucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

Luni, 13 Mai 2019
(1 Vot)
tmevents.ro -Ester Peony a stralucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019 tmevents.ro -Ester Peony a stralucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

Editia cu numarul 64 Eurovision Song Contest a fost deschisa oficial duminica, 12 mai, cu defilarea delegatiilor si receptia organizata la Charles Bronfman Auditorium din Tel Aviv.

Îmbracati în tinute elegante, optimisti si cu zambetul pe buze, artistii nostri, alaturi de reprezentantii celorlalte 40 de tari participante la Eurovision, au defilat prin fata jurnalistilor, fanilor si a tuturor curiosilor care s-au strans duminica seara în Piata Habima.  Daca anul trecut, în Portugalia, covorul pe care au pasit artistii a avut culoarea albastra, organizatorii din Israel au preferat-o pe cea portocalie, o premiera în istoria concursului. Îmbracata într-o superba rochie alba, Ester Peony a acordat numeroase interviuri jurnalistilor si a facut poze cu sutele de fani prezenti la ceremonie pe parcursul traseului de peste 120 de metri. Ester a fost însotita pe covorul portocaliu de Alex Serbu, producatorul muzical „On a Sunday” si de ceilalti artisti care urca, alaturi de ei, pe scena – backing vocals si dansatorii-, delegatia Romaniei fiind condusa de Smaranda Vornicu-Shalit. Delegatia Romaniei a avut numarul 25 în ordinea intrarii pe covor, iar interesul pe care l-a starnit în randul jurnalistilor prezenti la eveniment a fost urias, dupa cele doua repetitii impresionante sustinute zilele trecute pe scena Eurovision. 

Pentru delegatia Romaniei urmeaza un alt eveniment important, organizat de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv în colaborare cu Televiziunea Romana si Ambasada Republicii Moldova în Israel. Personalitati ale comunitatii locale, media din Tel Aviv si jurnalisti acreditati la Eurovision vor avea ocazia sa o cunoasca, la petrecerea din aceasta seara, pe reprezentanta noastra la aceasta editie, un bun prilej de a promova piesa „On a Sunday” cu doar cateva zile înainte de a intra în concurs.

 Romanii vor urmari, marti, prima semifinala Eurovision 2019, în direct si în exclusivitate la TVR.Publicul din Romania va afla cine sunt primii finalisti ESC 2019 în show-ul care deschide competitia, marti, 14 mai, de la ora 22.00. Spectacolul de la Tel Aviv va fi transmis  în direct si în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR+.

Semifinalele si finala Eurovision, din 14 si 16, respectiv 18 mai, vor putea fi urmarite pe TVR 1, TVR HD si TVR International.

Ester Peony, reprezentanta noastra la editia din acest an cu piesa „On a Sunday”, va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinala a competitiei, avand numarul 6 de intrare în concurs. Alaturi de reprezentanta noastra, în a doua semifinala participa: Elvetia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croatia, Lituania, Malta. Televiziunea Romana va transmite în direct si în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR+, începand cu prima semifinala din data de marti 14 mai, de la ora 22.00. Cea de-a doua semifinala, în care vor concura si reprezentanta Romaniei, va avea loc pe 16 mai, iar Marea Finala va avea loc doua zile mai tarziu, pe 18 mai.