UniHack - Un nou hackathon international pentru studenti

Marți, 14 Mai 2019
(1 Vot)
tmevents.ro -Un nou hackathon international pentru studenti tmevents.ro -Un nou hackathon international pentru studenti

Liga AC (Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Timisoara) si Banat IT organizeaza, în perioada 17-19 mai 2019 , la Cantina Studenteasca Politehnica, prima editie a hackathon-ului international UniHack.

UniHack este o competitie dedicata pasionatilor de IT, care le va oferi participantilor un cadru de dezvoltare si învatare într-un timp scurt. Participantii vor fi grupati în echipe de maxim 5 persoane si vor avea la dispozitie 48 de ore pentru a concepe si implementa solutii software sau hardware pentru probleme civice. Acestia se vor afla sub îndrumarea mentorilor experimentati si a reprezentantilor companiilor partenere.

Ca la orice hackathon, cele mai bune echipe vor fi premiate! În functie de tema si tehnologiile folosite, proiectele se vor putea încadra în una sau mai multe dintre categoriile urmatoare: Smart Mobility, Best Web App, Best Mobile App, Best Hardware Project . Premiile categoriilor vor fi oferite de catre sponsori, iar organizatorii vor oferi premiul cel mare, în valoare de peste 1000 de euro.

150 de participanti, atat din tara cat si din Europa, sunt asteptati la Timisoara pe 17 mai. Dornici sa îsi arate cunostintele în domeniul IT si rapiditatea cu care gasesc solutii ingenioase la probleme de actualitate, acestia vor lucra 48 de ore pentru a-si concretiza ideile.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Facultatii de Automatica si Calculatoare, al Universitatii Politehnica Timisoara si al sponsorilor: Continental, SafeFleet, Visma, Here Technologies.