Record de înscrieri la ISWinT. Tema anului 2019 e legata de educatie

Joi, 16 Mai 2019
(1 Vot)
tmevents.ro -Record de înscrieri la ISWinT tmevents.ro -Record de înscrieri la ISWinT

Cea de-a XXVI-a editie a festivalului international studentesc ISWinT (International Student Week in Timisoara), organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatorare (Liga AC), împreuna cu Universitatea Politehnica din Timisoara, a atras un numar record de înscrieri.

826 de tineri din 114 tari îsi dorec sa participe la festivalul care, anul acesta, între 22 iulie - 2 august, se va derula sub tema „Learn today, change tomorrow!”.

ISWinT este singurul proiect din Romania care a castigat doi ani la rand selectia nationala a premiul Charlemagne, premiu oferit de Parlamentul European  tinerilor care au contribuit la procesul de integrare europeana. Aceasta onoare vine ca o încununare a reusitelor proiectului, dupa ce, în toamna anului 2018, ISWinT a fost desemnat drept cel mai bun proiect de tineret din judetul Timis în cadrului „Galei proiectelor de si pentru tineret”, organizata de Fundatia Judeteana de Tineret Timis si cel mai bun proiect international din Romania în cadrul „Galei Tineretului”, organizata de Ministerul Tineretuliui si Sportului.

Editia 2019  este construita în jurul temei „Learn today, change tomorrow!” (trad. „Învata azi, schimba ziua de maine!”), care este un îndemn înspre educatie. Prin participarea la festival, studentii vor fi încurajati sa ia atitudine si sa produca o schimbare în comunitatea de provenienta. Prin tema propusa, organizatorii îsi doresc sa produca o constientizare a faptului ca orice schimbare care nu are la baza si o educatie consolidata va fi doar o forma fara fond.

Participantii festivalului vor avea ocazia sa dezbata si sa faca schimb de bune practici, învatand tot odata prin metode de educatie non-formala cum sa aduca un plus comunitatii lor, în cadrul unuia dintre cele 8 ateliere care au la baza Obiectivele Europene de Tineret (European Youth Goals):

- Connecting International Structures with Students

- Gender Equality

- Inclusive Societies

- Information & Constructive Dialogue

- Mental Health and Wellbeing

- Quality Employment

- Quality Learning

- Student Organizations and International Programmes.

Pe langa atelierele educationale, studentii vor mai putea participa si la diferite activitati care încurajeaza schimbul de bune practici si unitatea între natiuni precum: Seara Internationala - activitate în care participantii descopera culturile si obiceiurile tarilor participante; Seara Romaneasca -  unde participantii vor cunoaste portul popular, traditiile si obiceiurile Romaniei; Parada - un mars în zona centrala a orasului, moment în cadrul caruia va fi sarbatorita diversitatea si intercultutalitatea, atragand atentia asupra importantei drepturilor omului.

În prezent este în plina desfasurare selectia celor 826 studenti înscrisi, în doua etape, abia ulterior urmand sa primeasca acordul de a participa la festival.