Fatada Rectoratului Universitatii Politehnica Timisoara (Palatul Lloyd), una dintre cladirile monument istoric reprezentative ale Timisoarei, intra în renovare

Miercuri, 19 Iunie 2019
(1 Vot)
tmevents.ro -Fatada Rectoratului UPT intra în renovare tmevents.ro -Fatada Rectoratului UPT intra în renovare

Ca urmare a finalizarii procedurilor de licitatie si de desemnare a firmei castigatoare, fatada Rectoratului Universitatii Politehnica Timisoara (Palatul Lloyd), una dintre cladirile monument istoric reprezentative ale Timisoarei, intra în renovare.

Dupa obtinerea tuturor avizelor necesare pentru organizarea de santier, firma castigatoare a licitatiei, SC Gigant Construct SRL din Timisoara va începe montarea schelelor pe toata fatada (atat pe latura din Piata Victoriei, cat si pe Bulevardul Republicii). În cadrul aceluiasi contract, vor fi refacute si fatadele interioare (din curtea interioara).

Lucrarea este una de amploare si va include: consolidarea placilor de beton ale balcoanelor interioare si exterioare cu tesatura de fibra de carbon si refacerea stratului de acoperire; înlocuirea partiala si consolidarea elementelor metalice ale balcoanelor; refacere tencuieli exterioare degradate sau cazute; consolidarea prinderilor elementelor decorative de pe fatade; reparatii la instalatiile de apa-canal si întregul sistem de scurgere a apelor; refacere tamplarie exterioara.

Suprafata totala supusa renovarii este de circa 4.000 mp, valoarea totala a lucrarii este de 4.477.560 lei plus TVA, iar termenul de executie este de 36 de luni.