Electroruga de Buzad: ateliere in aer liber, pentru toate varstele

Marți, 13 August 2019
(1 Vot)
tmevents.ro - Electroruga de Buzad: ateliere in aer liber, pentru toate varstele tmevents.ro - Electroruga de Buzad: ateliere in aer liber, pentru toate varstele

In doar doua aptamani are loc cea de a doua editie a festivalului Electroruga de Buzad.

Pentru a se bucura de o experienta cu adevarat relaxanta, in mijlocul naturii, pe langa concerte si acte artistice, cei prezenti vor avea parte de activitati deosebite, realizate de oameni pasionati. Astfel, intre 30 august si 1 septembrie, cei aflati la Buzad vor avea parte de atelier de graffiti, atelier de metode alternative de fotografiere, Animation Worksheep, platforma celor de la festivalul Festivalului International de Film de Animatie „Anim’est”, atelier de djembe si instrumente creative, yoga, drumetii, To the stars astronomy si multe altele.

Timp de doua zile, artista ROXIE NETEA va realiza un graffiti pe peretii vechii statii de autobuz din Buzad, in fata Caminului Cultural. Pe masura ce lucreaza, Roxie va va introduce in tehnicile pe care le foloseste si veti putea intelege cum ia nastere o astfel de opera de arta stradala. Totodata, daca sunteti pasionati de asta, Roxie va fi acolo pentru a raspunde la toate intrebarile.

Una dintre principalele activitati este si atelierul care va invata metode alternative de fotografiere. Daniel Tellman combina placerea de a construi propriile camere si rabdarea necesara pentru crearea unei expuneri lungi. Astfel, exploreaza fotografia prin stenopa si realizeaza aparate foto care dilata curgerea timpului, arzand imaginile direct pe hartie fotosensibila. El va va dezvalui secretele necesare pentru realizarea unor fotografii cu adevarat speciale.

Totodata, evenimentul cuprinde o activitatea special dedicata calatorilor. Astfel, daca va plac drumetiile si vreti sa descoperitii minunata zona deluroasa a comunei Bogda, veti avea ocazia sa mergeti intr-un tur ghidat si sa intelegeti istoria meleagurilor ce gazduiesc festivalul si care, in trecut, reprezentau zona unde veneau multe celebritati la vanatoare.

Iubitorii de astrologie, dar nu numai, vor avea parte de o activitate memorabila, To the stars astronomy, cu ajutorul celor de la AstroVest.ro. Acesti vor aduce telescoape cu ajutorul carora participantii vor putea privi indeaproape soarele, luna si o multime de alte astre. In toate cele 3 zile de festival se vor intampla observatii solare pe timp de zi si observatii astronomice pe timp de noapte. Pasionatii de astro vor putea achizitiona de la scoala Veche tot felul de lucruri specifice (binocluri, machete telescoape si multe altele).

Pe langa toate acestea, cei prezenti se vor bucura de inaltat de kite-uri, de un atelier de ilustratii manga, de un atelier de productie al ciocolatei artizanale, de un atelier de percutie africana la djembe, dar si de unul de construit de la zero instrumente muzicale creative, de un workshop inedit de makrame vs goblen, de posibilitatea de a invata noi tehnici de realizat noduri, de placerea Board Game-urilor, de energie cu Hula Hoops, de Yoga practicata in cadrul traditiei Satyananda si de Animation Worksheep, platforma celor de la festivalul Festivalului International de Film de Animatie „Anim’est”.

In plus, veti avea ocazia de a juca volei si badminton, de a va racori la activitatea de ”lupte cu pustile de apa” si de a va relaxa in hamacele si pe beanbags-urile din zonele special dedicate.

Electroruga de Buzad 2019 ii va avea pe scena pe: Technimatic, Rockwell, Black Sun Empire, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Cred ca sunt Extraterestru, Silent Strike, Sofa Surfers, Ken Pith, Kosmic Blues, Moonlight Breakfast, Mungo’s Hi Fi, Orkid, Sam Binga, Wicked Dub Division si Alt Om, Bully, Iorga, Nipple`s Delight, Tzuc, UFe de la crew-ul Vinyl Rum Tapas and Wine (VRTW), Acetoba, VAG, Kojok, Soulheads, George Allen si Zoleevee, dar si crew-uri locale precum AnonimTM, Atelier22, Bass Request, Launmomentdat, Purge Crew si Souledout.

Abonamentele se pot achizitiona din reteaua bilete.ro si de la D`arc Timisoara si D’ARC pe mal, Aethernativ, Cuib D’arte, Scart loc lejer, Libraria La Doua Bufnite, Statia de cafea si Hostel Costel. Pretul unui bilet incepe de la 119 lei. Copiii cu varsta sub 12 ani si persoanele cu dizabilitati au acces gratuit. Puteti afla mai multe informatii pe www.electroruga.ro, pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/electroruga/, precum si pe Instagram (www.instagram.com/electrorugadebuzad/).

Evenimentul este organizat de ER Wicked si The Village, cu sustinerea Consiliului Judetean Timis, Primaria Bogda, Orange Romania, Toluna Romania, Adient , ZF, in parteneriat cu Asociatia pentru dezvoltarea turismului Timis si RE Cult.