Timisoara Design Days / The Exhibition - Design multisenzorial in premiera in Romania

Marți, 29 Octombrie 2019
(1 Vot)
tmevents.ro - Timisoara Design Days / The Exhibition - Design multisenzorial in premiera in Romania tmevents.ro - Timisoara Design Days / The Exhibition - Design multisenzorial in premiera in Romania

Prima expozitie din Romania de design multisenzorial, SENSORIA, va fi deschisa vizitatorilor intre 1-6 noiembrie, la Bastionul Theresia din Timisoara.

Publicul va interactiona cu lucrarile designerilor cu ajutorul vazului, mirosului, auzului, atingerii si al gustului. Expozitia este organizata de Timisoara Design Days si Cluj Design Days acompaniata de un design happening, un fashion show si tururi ghidate pentru copii. Intrare libera.

Timisoara Design Days / The Exhibition este o expozitie de design multisenzorial, care ajunge in Timisoara dupa ce a fost prezentata in luna octombrie in Cluj-Napoca. Expozitia multisenzoriala SENSORIA este curatoriata cu produse de design care implica in plus fata de interactiunea vizuala experiente tactile, olfactive, acustice si chiar gustative. Vizitatorii au ocazia sa isi antreneze toate simturile in moduri inteligente si inovatoare.

“Spatiul expozitional e conceput in asa fel incat instalatia de lumini se opreste la intervale fixe de timp pentru a crea un ambient intunecat in care produsele de design pot fi explorate prin orice alte simturi decat cel vizual”, relateaza Adrian Balcau, curatorul expozitiei si fondatorul Cluj Design Days.

“Expozitia SENSORIA, prin obiectele foarte stimulante ale designerilor, are capacitatea de a trezi emotii, invoca atmosfere specifice sau chiar momente nostalgice din propriile amintiri ale vizitatorului. E o expozitie care ne provoaca perceptia fata de obiectele de zi cu zi in moduri noi si inedite”, adauga Adrian Balcau.

Deschiderea Timisoara Design Days / The Exhibition are loc pe 1 noiembrie, la ora 19.00, cu un Opening Cocktail in spatiul expozitional de la Bastionul Theresia.

Fashion Show, 2 noiembrie, de la ora 19.00 - performance de dans contemporan cu styling inedit cu articolele vestimentare din cele mai recente colectii ale designerilor locali din Timisoara. Specatcolul este produs de compania de dans contemporan Unfold Motion, prin coregrafa Lavinia Urcan, iar curatorului articolelor vestimentare este Andreea Palade Flondor de la Facultatea de Arte si Design din Timisoara.

Design Happening, 3 noiembrie, de la ora 15.00 pana la ora 20.00 - patru designeri au acelasi set-up, aceeasi cantitate de material si aceeasi limita de timp pentru a crea ceva inedit. Timp de cateva ore, happening-ul creativ este sub forma de performance deschis publicului. in felul acesta, procesul creativ este parte din elementul expozitie. Produsele rezultate raman in expozitie spre vizitare pe toata durata evenimentului Timisoara Design Days. Designerii sunt: lexandra Spiridon si Maria Sgircea - LaNa & BETON, Adina Mircea - Adina Mircea Jewelry si Radu Muj – Orfevru.

Tururi ghidate pentru copii , 5-6 noiembrie - ghidaje pentru copii si interactiuni prin joc cu designul sensorial.
Timisoara Design Days este o platforma de promovare, expunere si vanzare a creatiilor designerilor autohtoni. SENSORIA este cel de-al 4-lea eveniment Timisoara Design Days.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, Primiaria Municipiului Timisoara si Consiliul Judetean Timis. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. Parteneri: Facultatea de Arte si Design din Timisoara.