ÎȚI PLAC PLIMBĂRILE ÎN AER LIBER? Descoperă 3 activități inedite pe care orice timișorean merită să le încerce

Marți, 23 Iunie 2020
(1 Vot)
Tmevents.ro-Descoperă 3 activități inedite pe care orice timișorean merită să le încerce Tmevents.ro-Descoperă 3 activități inedite pe care orice timișorean merită să le încerce Sursa foto: freepik.com

Vara te scoate din casă și te invită să te bucuri de soare, iarbă verde, aer curat și mișcare.

Dacă locuiești într-un oraș aglomerat, cu siguranță, preferi să iei mașina și să aterizezi în prima pădure din apropiere, în care te poți bucura de puțină liniște și mai puțină poluare, poate chiar la un picnic alături de cei dragi.

Dacă, totuși, mașina nu îți este la îndemână, poți opta pentru un parc din apropiere, unde te poți mișca în voie, fie pe un teren de sport amenajat, fie cu o bicicletă, pe alei, sau, pur și simplu, făcând jogging pe muzica favorită.

Cei mai norocoși, care se pot bucura zilnic de curtea proprie aleg, de multe ori, să se ocupe de plante sau flori, să ude grădina și să se bucure liniștiți de o carte într-un hamac.

Acestea sunt, poate, lucrurile pe care le-ai încercat până acum fără să te gândești că ar putea exista și alte tipuri de activități pe care le poți face în aer liber.

 

3 activități inedite de încercat în aer liber

Există totuși și alte variante de a petrece timpul în aer liber într-un mod inedit.

  1.     Yoga în parc – dacă nu ai încercat până acum acest sport, vestea bună este că nu ai nevoie de nimic pentru a începe. Este suficient să cunoști câteva poziții, iar online poți găsi multe demonstrații în acest sens. O veste și mai bună este că mișcările de Yoga îmbunătățesc echilibrul, reduc tensiunea corpului și ameliorează oboseala. Ce poate fi mai bine decât să faci sport pentru a nu mai fi obosit?
  2.     Înălțat zmeie – chiar dacă nu se știe exact cine a ridicat prima dată un zmeu, el a fost folosit din Antichitate în scopuri dintre cele mai diverse. Astăzi, el este, pe de o parte, o jucărie pentru copii, dar și un sport serios pentru adulți. Pentru tine, în schimb, poate fi o metodă foarte interesantă de a exersa coordonarea și a petrece o zi minunată în aer liber, bucurându-te de fiecare pală de vânt. Dacă nu ai încă un zmeu, îl poți comanda de aici, simplu și rapid. Dacă ai mai mult timp liber și îndemânare, poți încerca să îl construiești singur.
  3.     Pictură în aer liber – chiar dacă nu ești un pictor faimos, artele plastice ajută enorm la eliberarea de stres, așa că, data viitoare când ai în drum o librărie, oprește-te și ia un bloc de desen mare, câteva acuarele și 2-3 pensule de diferite mărimi. Cu o investiție minimă, ai un kit de petrecere a timpului liber în natură ce îți va calma mintea și îți va stimula creativitatea. Cine știe, poate chiar vei descoperi că ai un talent ascuns!

În concluzie, dacă îți place să stai în natură, să respiri aer curat și să te încarci cu energie bună, dar ai puțin timp liber la dispoziție, merită să încerci ceva inedit, o activitate nouă, care îți poate deschide și alte perspective și de care te poți îndrăgosti chiar de la prima încercare.