Cursuri gratuite pentru asistenti maternali profesionisti

Miercuri, 16 Decembrie 2020
(1 Vot)
Tmevents.ro -Cursuri gratuite pentru asistenti maternali profesionisti Tmevents.ro -Cursuri gratuite pentru asistenti maternali profesionisti

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizica, atestata în conditiile legii, care asigura, prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau, cresterea, îngrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor pe care îi primeste în plasament sau în încredintare. Persoanele interesate sunt asteptate sa depuna o cerere de evaluare la DGASPC Timis. Cererile pot fi depuse la Registratura DGASPC Timis pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021 (intervalul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, între orele 9.00 -12.00). De asemenea, acestea pot fi transmise prin posta, cu confirmare de primire (DGASPC Timis, Piata Regina Maria nr. 3, Timisoara, jud. Timis) sau scanate si transmise prin e-mail la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timis vor efectua o evaluare sociala a persoanei solicitante, care consta în vizite la domiciliul acesteia, discutii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum si o evaluare psihologica.Ulterior evaluarii, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesionala în vederea obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist, putand fi angajate numai dupa obtinerea acestui document.Cursurile de formare profesionala vor fi  organizate, cu respectarea tututor normelor de preventie si siguranta,  la sediul DGASPC Timis si au o durata de minim 60 de ore.Cursul este gratuit.Mai multe informatii privind organizarea acestui curs, pot fi obtinute la Biroul Comunicare, Registratura, Relatii cu Publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.