Biletele de transport interurban la care au dreptul gratuit persoanele cu handicap grav si accentuat în acest an vor putea fi folosite si în ianuarie 2021

Joi, 17 Decembrie 2020
(1 Vot)
Tmevents.ro -Biletele de transport interurban la care au dreptul gratuit persoanele cu handicap grav si accentuat în acest an vor putea fi folosite si în ianuarie 2021 Tmevents.ro -Biletele de transport interurban la care au dreptul gratuit persoanele cu handicap grav si accentuat în acest an vor putea fi folosite si în ianuarie 2021 foto : ratt

Guvernul a modificat si completat modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap si a stabilit modul de decontare a carburantului necesar deplasarii cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, a familiei, asistentului personal, însotitorului sau furnizorului de servicii sociale.

Totodata, Executivul a decis ca biletele de calatorie gratuita acordate persoanelor cu handicap aferente anului 2020 sa poata fi utilizate si în luna ianuarie a anului 2021.

Prin Hotararea de Guvern adoptata s-a stabilit utilizarea unui nou model de bilet pentru transport interurban, cu noi caracteristici si noi elemente de siguranta, fiind adaptat ultimelor modificari aduse Legii nr. 448/2006, referitoare la înlocuirea calatoriilor de tip dus-întors cu calatoriile simple. Astfel, persoana beneficiara poate efectua calatoria pe întreaga distanta cu un singur operator de transport interurban, fiind eliminate sintagmele „calatorii dus”, respectiv „calatorii întors”.

De asemenea, sunt aduse clarificari cu privire la cheltuielile realizate pentru transportul interurban, s-a simplificat procedura de decontare a carburantului necesar deplasarii cu autoturismul, iar optiunea beneficiarului pentru una dintre cele doua forme de sprijin va putea fi comunicata online, printr-o cerere.

Numarul de calatorii pentru care se deconteaza carburant în cursul unui an nu poate depasi cele 24 calatorii pentru persoana cu handicap grav si 12 calatorii pentru persoana cu handicap accentuat.