Sefa Serviciului Public Crese a fost demisa. Cum explica primarul Fritz aceasta decizie

Miercuri, 06 Ianuarie 2021
(1 Vot)
Tmevents.ro -Sefa Serviciului Public Crese a fost demisa Tmevents.ro -Sefa Serviciului Public Crese a fost demisa foto : Facebook

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a decis schimbarea conducerii Serviciului Public Crese, aflat în subordinea sa.

Pana în prezent, aceasta functie a fost ocupata de Gabriela Craciun. În locul ei, pana la organizarea unui concurs de angajare în functie, este numita interimar doamna Adriana Nemes. În urma unei analize a managementului celor 13 crese din subordinea Primariei Timisoara, demarata si ca urmare a nemultumirii parintilor fata de calitatea serviciilor, Gabriela Craciun a fost demisa din functia de director al Serviciului Public Crese. 


„Am luat aceasta decizie dupa o analiza amanuntita a starii tuturor creselor din subordinea noastra”, a declarat Dominic Fritz. „Am analizat cu atentie activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au facut demersuri pentru gasirea unor spatii adecvate sau pentru mentinerea tuturor creselor deschise în aceasta toamna si am hotarat sa facem schimbarile necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toata îngrijirea de care au nevoie copiii. Intentia este sa atragem de acum încolo cei mai buni manageri educationali la conducerea creselor, gradinitelor si scolilor din oras, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este aceasta schimbare si urmeaza sa organizam un concurs public în cel mai scurt timp”, a explicat acesta.

Reamintim ca de luni, 11 ianuarie 2020, îsi reiau activitatea patru crese care au stat închise din toamna trecuta. Este vorba de cresele de pe strazile V. Lupu, Mures, N. Leonard si M. S. Motohon. „Acestea au ramas închise înca din toamna, din momentul în care a fost suspendata activitatea gradinitelor care functioneaza în aceleasi cladiri cu ele. Cresele în cauza nu au bucatarie proprie, bucatariile gradinitelor fiind cele care le furnizau mancarea. Am reusit sa rezolvam aceasta lipsa, deblocand colaborarea dintre crese si gradinitele în cauza”, a completat viceprimarul Ruben Latcau.

 Adriana Nemes, noul director interimar al creselor timisorene, a ocupat pana acum functia de coordonatoare a trei dintre cele 13 crese din Timisoara.