Ziua Brancusi, sarbatorita la Bastionul Theresia

Luni, 18 Februarie 2019
(0 voturi)
Tmevents.ro - Ziua Brancusi, sarbatorita la Bastionul Theresia Tmevents.ro - Ziua Brancusi, sarbatorita la Bastionul Theresia

In fiecare an, la 19 februarie, se sarbatoreste Ziua Brancusi, sarbatoare nationala care aminteste de data nasterii marelui sculptor roman.

Cu aceasta ocazie, Asociatia Fiii Gorjului - Timisoara 1984 si Asociatia Culturala Constantin Brancusi vor desfasura un simpozion la Bastionul Theresia din Timisoara, in incinta Centrului Multifunctional Bastion. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis.

Programul cuprinde alocutiuni ale reprezenantilor autoritatilor locale, ale organizatorilor - Sevastian Balescu (A.S.C.M.A.), Horia Ciocarlie (Asociatia Culturala Constantin Brancusi), o sinteza a publicatiilor despre Brancusi - prof. Monica Condan, o expozitie de sculptura - Bogdan Nueleanu, un recital de poezie - scriitorul si jurnalistul Stejarel Ionescu si unul de muzica populara - Luciana Ene, Nicoleta Lataretu, Bianca Sarbu.

In incheiere, la ora 14:00, va avea loc procesiunea de sfintire si depunere de coroane la bustul sculptorului Constantin Brancusi, amplasat pe strada Oituz. Procesiunea este sprijinita de Asociatia Avram Imbroane si va fi condusa de preotul Vasile Badescu.