Imprimă această pagină

 

 

Solutii pentru colectarea deseurilor electrice – începe o noua editie a campaniei Romania Recicleaza

Vineri, 16 Aprilie 2021
(1 Vot)
TmEvents.ro-începe o noua editie a campaniei Romania Recicleaza TmEvents.ro-începe o noua editie a campaniei Romania Recicleaza

În perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2021, Asociatia Environ în parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizeaza o noua editie a campaniei Romania Recicleaza, programul national de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si baterii si acumulatori uzati (DBA).

Campania se deruleaza în parteneriat cu peste 150 de autoritati publice locale din toata tara si are în vedere organizarea unor ample actiuni de colectare a aparaturii electrice vechi sau defecte de la populatie.

Colectarea deseurilor se realizeaza în cadrul punctelor fixe stabilite pentru fiecare localitate în parte sau direct de la domiciliul participantilor, în baza unei solicitari efectuate la numarul de call center 031.827.0000.

Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupa inutil spatiul în casa si constituie un pericol pentru mediul înconjurator si sanatatea oamenilor. Ajunsa deja la cea de-a sasea editie, campania Romania Recicleaza are drept obiective cresterea nivelului de informare în randul cetatenilor cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor vechi si încurajarea predarii spre reciclare a acestui tip de deseuri periculoase.

Toate actiunile de colectare din cadrul campaniei Romania Recicleaza se realizeaza cu respectarea masurilor de protectie anti COVID19.

Asociatia Environ si Asociatia SNRB sunt doua organizatii colective, non-guvernamentale si non-profit care instituie în Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului în domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, respectiv al deseurilor de baterii si acumulatori, promovand activ de 14 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare, economie circulara si sustenabilitate.