Cetățeni străini opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen

Luni, 24 Mai 2021
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Nădlac și Borș au depistat opt cetățeni străini, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României.

În data de 21.05.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu, pe ruta România-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În data de 22.05.2021, ora 07.15, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Borș au oprit pentru control, pe comunicația Borș-Santăul Mic, un autoturism înmatriculat în România. În autoturism au fost identificate două persoane care nu-și justificau prezența în zonă. Acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că persoanele sunt din Algeria, respectiv Kosovo, având vârsta de 31 și 45 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.