10 percheziții, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete

Joi, 27 Mai 2021 Scris de Tiberiu Manolache
(0 voturi)

''La data de 27 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat 10 percheziții, în județul Timiș, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat țigarete de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018– 2021, persoanele în cauză ar fi achiziționat țigarete, pe care ulterior le-ar fi comercializat în municipiul Timișoara, Chișoda și Recaș, din județul Timiș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 50.782 de țigarete netimbrate, 22,7 kg. de tutun, 4 aparate pentru măcinat tutun, 1 aparat pentru injectat tutun, 6.600 de tuburi pentru confecționarea țigaretelor, 4 plante de cannabis, 1 pipă pentru fumat, 2 cutii cu foițe pentru pipă, telefoane mobile și suma de 4.005 lei.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției, urmând a fi audiate și a se dispune măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale. La activități, au participat polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic, ai municipiului Lugoj, orașului Recaș și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș. Cercetările sunt continuate, în vederea probării întregii activități infracționale.'' conform IPJ Timiș.