“The Dark Side of the Moon”, prezentat pe scena Teatrului Municipal Lugoj

Marți, 26 Martie 2019
(0 voturi)
TMevents.ro - “The Dark Side of the Moon”, prezentat pe scena Teatrului Municipal Lugoj TMevents.ro - “The Dark Side of the Moon”, prezentat pe scena Teatrului Municipal Lugoj

Trupa Speak Floyd ofera un tribut personal genialului album „The Dark Side of the Moon” - „piatra filosofala” care a schimbat profund muzica contemporana si cultura pop, printr-un concert extraordinar de sunet si lumina.

Evenimentul va avea loc in data de 12 aprilie 2019, la Teatrul Municipal Lugoj, de la ora 19.00, si este organizat de catre Casa de Cultura a Municipiului Lugoj, in colaborare cu Primaria Municipiului Lugoj si Consiliul Local Lugoj. Pret bilet- 40 ron.

„Anul acesta se implinesc 10 ani de la prima editie a Festivalului International de Blues, „BluesFest”. Practic, la Lugoj, acela a fost momentul cand au inceput sa fie organizate festivaluri de blues, jazz, rock si, de putin timp, folk; pana in acel an, in Lugoj, erau organizate doar Festivalurile de Canto, Cor, Teatru si Folclor. In 2009, impreuna cu administratia lugojeana, am regandit oferta culturala a Casei de Cultura a Municipiului Lugoj, adaugand aceste festivaluri, sau Gale, cu genuri muzicale inexistente pana atunci. Ar fi fost mai complicat sa organizam un spectacol, care sa contina concerte de jazz, blues sau rock, pentru a celebra cei 10 ani, asa ca, ne-am gandit la Speak Floyd. Trupa clujeana, una dintre cele mai bune trupe tribute din Romania, prezinta albumul „The Dark Side of the Moon, al trupei Pink Floyd, album care contine si blues si jazz si care, practic, este rock... Cred ca fanii acestor genuri muzicale, alaturi de fanii trupei Pink Floyd, vor fi, cel putin, multumiti. ” - a declarat Augustin Bercean, referent la Casa de Cultura a Municipiului Lugoj.

Speak Floyd, votata anul trecut "Best Tribute Band" din Romania, de catre revista Metalhead, reuseste sa recreeze atmosfera psihedelica si sa aminteasca publicului de piese care au dominat topurile, nu doar prin muzica, ci si prin versurile filozofice. Membrii trupei: DUDU ISABEL - vocals, SANDY DEAC -- keyboards, vocals, acoustic & electric guitars, KOVACS "Kovi" LASZLO - electric & acoustic guitars, RAZVAN ROTIS - drums & percussion, TUDOR POP - bass, EDI RAITA - keyboards, vocals, GENTIANA - lead & backing vocals, LAZAR RUDY – saxophone - se adreseaza iubitorilor de rock progresiv de cea mai buna calitate, dar si celor care descopera abia acum „misterul” Pink Floyd. Membrii trupei incearca sa reproduca intocmai muzica albumelor originale Pink Floyd, propunand variantele originale, nu cele din concertele lor, cu cateva mici exceptii.

„Turneul "Dark side of the moon" este un adevarat tur de forta, fiecare concert avand o durata de mai bine de 2 ore, impartit in doua reprize. Prima parte contine in intregime celebrul album al formatiei Pink Floyd, care este interpretat de catre cei 8 muzicieni de pe scena intr-o maniera cat mai apropiata de varianta de studio a acestuia. In partea a doua, sunt grupate cele mai cunoscute creatii ale muzicienilor britanici, incepand cu "Shine On You Crazy Diamond ", dar si piese de pe albumele “A Momentary Lapse of Reason”, ”The Division Bell”, dar mai ales de pe mult indragitul "The Wall". Concertul este insotit pe toata durata sa de proiectii video care au fost realizate de prietenul nostru, Calin Chiorean, special pentru acest turneu. Ca arsenal tehnic, pe scena sunt 5 sintetizatoare, doua chitari acustice, trei chitari electrice, un set “custom” de tobe, special configurat pentru acest show si multe alte surse de sunet - in final, rezultand peste 36 de canale de sunete in configuratia de mixaj. Probele de sunet dureaza minim trei ore, motiv pentru care, la fiecare concert, echipa se deplaseaza cu o zi inainte de eveniment pentru ca totul sa iasa perfect. Ne dorim foarte mult ca iubitorii trupei Pink Floyd din Lugoj (si imprejurimi) sa ramana cu amintiri frumoase si intense de la concertul nostru!” – a declarant Ovidiu Buhatel, managerul trupei Speak Floyd.


Anul 2018 a fost cel in care toti fanii Pink Floyd au sarbatorit 45 de ani de la lansarea capodoperei „The Dark Side of the Moon”.