Imprimă această pagină

Lupta anti-bullying continua pe marile ecrane prin intermediul animatiei ,,UglyDolls: Papusi în bucluc”

Joi, 16 Mai 2019
(1 Vot)
tmevents.ro-Lupta anti-bullying continua pe marile ecrane tmevents.ro-Lupta anti-bullying continua pe marile ecrane

Vertical Entertainment, Cinema City si Salvati Copiii îsi unesc fortele si lupta împotriva bullying-ului în scoli si pe marile ecrane prin intermediul animatiei ,,UglyDolls: Papusi în bucluc”, un film cu mesaje clar structurate si adresate deopotriva celor mici si parintilor, în scopul constientizarii acestui fenomen alarmant.

 În contextul în care la nivel european Romania se situeaza pe locul 3 în clasamentul celor 42 de tari în care a fost investigat fenomenul, filmul Uglydolls este prilejul perfect de a-i ajuta pe copii sa înteleaga acest comportament.

Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS),  17% dintre copiii de 11 ani si 23% dintre copiii intre 13 - 15 ani au recunoscut ca au agresat alti elevi cel putin de trei ori în luna anterioara. Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) pentru anul scolar 2014 – 2015 vorbesc despre 18.783 de cazuri de violenta la nivel national.

Bullying-ul, într-un grup de copii, este definit în general ca fiind un comportament agresiv, repetitiv, menit sa provoace suferinta si care implica întotdeauna un dezechilibru de putere între agresor si victima.  Spre deosebire de acte si situatii singulare de violenta/agresiune/excludere, bullyingul este initiat deliberat, în mod repetat si nu se stinge de la sine. Acesta este si motivul pentru care este necesara interventia adultilor pentru a identifica motivatiile, tiparele si a lua masuri în consecinta.

În 2016, Salvati Copiii Romania a lansat primul studiu national cu privire la fenomenul de bullying în scolile romanesti, în vederea unei mai bune întelegeri a motivelor care stau la baza acestor comportamente de violenta între copii si a dimensiunii acestui fenomen în contextul educational din Romania. Studiul a scos în evidenta un nivel îngrijorator al prezentei diferitelor comportamente asociate bullying-ului în scoli si arata nevoia unei schimbari de abordare a dinamicii relationale în contextul scolii.

 

  • 73% dintre copii afirma ca au fost martorii unei situatii de bullying în mediul scolar.
  • 58% au asistat la situatii de bullying în propria clasa, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online

 Mai multe informatii despre bullying, un fenomen care afecteaza pe termen lung copiii victime, martori complice sau agresori, sunt disponibile pe site-ul www.scolifarabullying.ro  si pe canalul de Youtube Salvati Copiii Romania.

În cadrul acestei campanii copiii sunt invitati sa vizioneze împreuna cu toata clasa animatia UglyDolls la Cinema City, sa descarce brosura educationala si sa parcurga toate activitatile tematice propuse în cadrul caietului de activitati, pentru a învata cum pot deveni adevarati eroi anti-bullying.

Firul narativ al animatiei prezinta cum în adorabilul dar foarte diferitul orasel Uglyville, ciudatenia este celebrata, particularitatile sunt apreciate, iar frumusetea este sarbatorita dincolo de aspectul fizic. Aici, curajoasa Moxy si prietenii ei traiesc cu bucurie zi de zi, într-un loc unde posibilitatile sunt nelimitate. Neobisnuitii locuitori din Uglyville îsi mai arunca uneori privirile catre cer, de unde mai apare cate o papusa unicat, gata sa se alature comunitatii.

Moxy îsi iubeste viata alaturi de prieteni, însa curiozitatea o face mereu sa se întrebe ce se afla dincolo de granite. Asa ajung sa descopere Perfectiunea, un oras în care mai multe papusi conventionale sunt antrenate conform celor mai înalte protocoale si odata cu absolvirea cursurilor sunt trimise mai departe în Lumea Reala, unde le asteapta iubirea copiilor care le vor primi cu bratele deschise în viata lor.

În Perfectiune, Moxy si prietenii ei ajung sa fie subiectul planurilor rautacioase puse la cale de Lou, papusa perfecta responsabila de antrenarea recrutilor. Aici, UglyDolls vor afla ce înseamna sa fie diferite si cat de grea e lupta pentru a fi iubite si ca pentru a fi tu însuti e cel mai important. 

Cantata si viu colorata, animatia “UglyDolls: Papusi în Bucluc” promoveaza frumusetea interioara si prietenia adevarata, doar pe marile ecrane din toata tara, fiind distribuita de Vertical Entertainment.