“Casa din copac”, primul lungmetraj al tanarului regizor Florin Branza, poate fi vazut la Timisoara, intr-o proiectie cu scop caritabil

Miercuri, 20 Februarie 2019
(0 voturi)
TMevents.ro - “Casa din copac”, primul lungmetraj al tanarului regizor Florin Branza, poate fi vazut la Timisoara, intr-o proiectie cu scop caritabil TMevents.ro - “Casa din copac”, primul lungmetraj al tanarului regizor Florin Branza, poate fi vazut la Timisoara, intr-o proiectie cu scop caritabil

Partener in aceasta actiune este Asociatia Little People ai carei beneficiari sunt copiii bolnavi de cancer internati in spitalele din Timisoara si din tara. Proiectia va avea loc joi, 21 februarie 2019, de la ora 20, la Cinema City Shopping City Timisoara (Sala 5).

Florin Branza are 25 de ani si s-a nascut la Timisoara, in Freidorf, in acelasi cartier ca si Johnny Weismueller. Dupa absolvirea Liceului „Jean Louis Calderon”, a studiat Productie Media la Universitatea Bedfortshire din Anglia. In 2016, in perioada studentiei, Florin a scris si a regizat scurtmetrajul „Casa din copac”, un film cu care a fost prezent la multiple festivaluri si care a fost nominalizat la categoria “Best Short Drama” la Royal Television Society din Londra.
Dupa ce a lucrat ca freelancer, videograf si editor, in 2018 tanarul regizor a scris scenariul, a produs si a regizat „CASA DIN COPAC”, un film bazat pe ideea scurtmetrajului cu acelasi titlu. Dupa ce a adunat ceva fonduri printr-o actiune de crowdfunding, a strans laolalta o echipa de colegi, prieteni si profesionisti care au acceptat sa i se alature in productia acestui film.

Din distributie fac parte atat actori timisoreni, cat si din tara si strainatate: Bogdan Fanariu, Laurentiu Plesa, Madalina Ghitescu-Petre, Alina Ilea, Jan Nova, William Ashmore, Robert Copot, Mirela Puia, Romeo Ioan, precum si copiii Ianisa Jelmarean si Luca Puia.

Casa din copac prezinta povestea lui David, un tata recent divortat, care incearca sa se apropie de fiica sa, Maya, construind o casa in copac. in urma partajului, David si fosta lui sotie, Anca, ajung sa imparta custodia Mayei: Anca, in timpul saptamanii, iar David, in weekend. Nu mult dupa aceasta decizie luata la comun, David realizeaza ca in vacanta de vara, Maya este libera sa stea cu el oricand.

Dupa o lupta esuata in tribunal pentru schimbarea conditiilor contractului, David nu are de ales decat sa isi vada fiica in weekend. Afectat de evenimentele recente, David incepe sa aiba flashback-uri din copilarie, prin care ajunge sa retraiasca diferite momente care l-au marcat. Aceste flashback-uri au in prim plan actiunile tatalui sau, care si-au lasat amprenta negativ asupra lui David.

Parteneri: Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara - Caminul pentru Persoane Varstnice „Inocentiu Micu Klein”, Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara, Tribunalul Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara, Fundatia Motivation, Praktiker Vox Technology Park, Thesaurus, Centrul DMC. Psihoterapie si Educatie Complementara, SmartFit Neuromed, Fornetti, Donuterie Timisoara, La Renaissance.