S-a lansat Avicii – „SOS” feat. Aloe Blacc

Miercuri, 17 Aprilie 2019 Scris de Andreea Valean
(0 voturi)
tmevents.ro - S-a lansat Avicii – „SOS” feat. Aloe Blacc tmevents.ro - S-a lansat Avicii – „SOS” feat. Aloe Blacc

„SOS” feat. Aloe Blacc este prima piesa lansata de pe urmatorul album Avicii, „TIM”, ce va reprezenta o punte de legatura intre fani si renumitul producator, compozitor si DJ suedez, a carui moarte a lasat in urma multe semne de intrebare.

In primavara anului 2018, cunoscutul duo de producatori – Kristoff si Albin a luat primul avion catre Los Angeles, cu scopul de a compune noi piese alaturi de Tim „Avicii” Bergling. Unul dintre rezultatele acestei initiative este „SOS”, un material a carui lumina ne va insoti si colora cele mai putin fericite momente ale existentei, oferind speranta atunci cand universul interior se afla in curs de regenerare.

„Piesele pe care le-am scris vorbesc despre starea de a te afla intr-un loc intunecat, din care sa reusesti sa iesi. Sa cresti. Am crezut ca si Tim a facut asta...”, spune Kristoffer.

In momentul in care Tim s-a stins din viata, pe 20 aprilie, in Oman, piesa era aproape terminata. Dorinta familiei lui a fost ca Albin si Kristoffer sa ajute la finalizarea ei. Prin intermediul programului Fruity Loops, cei doi au reusit sa duca la capat acest proiect, fara sa altereze amprenta si abordarea lui Tim asupra acestei piese. „SOS” reda intocmai spiritul si geniul caracteristice muzicii legendare create de Tim „Avicii” Bergling.

In cateva note personale, gasite ulterior trecerii lui in nefiinta, Tim vorbea despre cat de mult si-ar dori sa aiba din nou ocazia de a lucra impreuna cu Aloe Blacc, cantaretul american care a dat voce hit-ului „Wake Me Up”. In acel moment, Kristoffer si Albin nu au stat pe ganduri si l-au invitat pe Aloe Blacc sa ii ajute cu lansarea piesei „SOS”.

Atunci cand cei doi producatori l-au auzit pe Aloe cantand aceasta piesa, succesul piesei a devenit o certitudine. Vocea lui surprinde perfect spiritul proiectului. Elegant si modern, cantecul este construit pe structura vocii lui Aloe Blacc, iar productia atinge mai multe directii, ce se concretizeaza intr-o productie pop stratificata. Pentru multi, Aloe este vocea lui Avicii.

„Simt ca SOS a fost un cantec scris cu mult timp inainte de vremea lui. Cu certitudine, a scris aceste versuri cu gandul la bataliile sale interioare si consider ca piesa abordeaza un subiect important, intr-un mod special, ce poate accesa orice inima si bucura orice urechi. Piesa le ofera oamenilor cuvintele pentru a putea fi capabili sa spuna <Am nevoie de ajutor>”, declara Aloe Blacc.

Colaborarea cu Aloe Blacc, “SOS”, este primul single de pe albumul “TIM”, care se va lansa pe 6 iunie. Incasarile provenite din vanzarea noului album Avicii vor merge catre fundatia non-profit Tim Bergling, al carei scop principal, printre multe altele, este prevenirea suicidului si a bolilor psihice.