De Ziua Dorului, VUNK lanseaza balada “Mi-e dor de tine”, feat. Anastasia Sandu

Luni, 13 Mai 2019 Scris de Suzana Rainea
(2 voturi)
tmevents.ro -De Ziua Dorului, VUNK lanseaza balada “Mi-e dor de tine”, feat. Anastasia Sandu tmevents.ro -De Ziua Dorului, VUNK lanseaza balada “Mi-e dor de tine”, feat. Anastasia Sandu

Pe 13 mai, de Ziua Dorului, formatia VUNK lanseaza “Mi-e dor de tine”, o balada puternica, o recunoastere si o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi si care ne îndeamna sa facem gesturi frumoase sau chiar inexplicabile - Dorul.

“Mi-e dor de tine” este primul single de pe viitorul album VUNK, care se va lansa în toamna, si este compus de Cornel Ilie, liderul trupei. Cantecul este o colaborare cu Anastasia Sandu.


Real vs Virtual
Videoclipul piesei “Mi-e dor de tine”, realizat alaturi de Sandu Anton, vorbeste despre teama de a ne trai emotiile în realitate, pentru ca, în schimb, sa alegem sa traim prin intermediul unei interfete (realitate virtuala, internet sau smartphone). Cele doua personaje din videoclip rateaza momentul unei întalniri live, pentru ca sunt prea atenti la lumea virtuala.

“Clipul vorbeste despre dorul de a ne cauta emotiile reale, traind pe viu interactiunea cu oamenii din jurul nostru. Este sau ar putea fi o poveste de dragoste. Depinde doar de cei implicati, daca sunt atenti la ce se întampla în jurul lor si daca aleg sa “riste” pentru a experimenta dragostea, cu tot ce vine ea - fericire, speranta, putere, gelozie, disperare, renastere, pasiune, posesivitate, teama de a fi parasit, tradarea, iertarea - sau de a te ascunde în spatele unui ecran, cautand o emotie surogat. Special pentru acest clip am creat un joc care face referire la primele jocuri aparute pe calculator, cele din anii ’80-’90. Aceasta tema si acest concept vizual sunt o fereastra deschisa catre conceptul celui mai mare concert din acest an, “DEJA VU”, la Sala Polivalenta, din 16 octombrie”, a declarat Cornel Ilie, liderul trupei VUNK.

13 mai, Ziua Dorului
“Mi-e dor de tine” este un imn dedicat Zilei Dorului de pe 13 mai, o sarbatoare creata de VUNK în urma cu 5 ani, care a explodat în mediul online si care uneste oamenii din toate mediile în jurul unui sentiment comun – dorul (cuvant care exista numai în limba romana).

“Dorul este o emotie pe care o traim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viata care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simteam noi langa o persoana speciala sau într-o situatie care a miscat ceva în noi. De aici si ideea de zi dedicata Dorului. Este important sa ne acceptam emotiile si sa le împartasim catre cei dragi, chiar daca poate fi o ipostaza vulnerabila.
Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atentia pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai multi “pacienti” si poate avea efect terapeutic ☺ Asa ca, astazi, pe 13 mai, trimite si tu un mesaj catre cineva de care îti e dor sub #miedordetine #ziuadorului. Vei face pe cineva fericit si, cine stie, poate ti se va schimba complet ziua si tie”, a adaugat Cornel Ilie.

Este al cincilea an în care se serbeaza Ziua Dorului, o zi în care oamenii posteaza în Social Media mesaje emotionante, radiourile fac playlist-uri cu melodii dedicate, iar brand-urile vin cu oferte speciale. În trecut, 147 de ambasaDORi, 38 de companii si branduri si milioane de oameni au postat despre Ziua Dorului sub #ziuadorului.

De 25 de ani pe scena din Romania, VUNK este trupa inovatiei în rock-ul romanesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afis exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum “Pleaca” (Hit Gold), “Vreau o tara ca afara” (hit popular, devenit slogan national), “Asa si” sau “Numai la doi” au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe saptamani. În 2018, formatia VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist roman – “Jur sa spun adevarul”.
Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase si cantecele cu mesaj profund, VUNK îsi continua viziunea de a conecta oamenii si de a le aduce bucurie, încredere si speranta.

Compozitor, artist, MC, un adevarat performer, Anastasia Sandu este un artist talentat din toate punctele de vedere. De la melodiile proprii, la colaborarile cu artisti precum Puya, Fly Project si pana la piesele compuse în studio pentru ea sau Lora, Fly Project, Nicole Cherry, Vanotek, Nicoleta Nuca etc, Anastasia are toate premisele pentru a ajunge next pop icon. În curand, Anastasia va lansa si un nou single solo, „Ana”.