Top 4 aspecte de care sa tii cont cand vrei un cinematograf la tine acasa

Marți, 22 Octombrie 2019
(1 Vot)
Lugoj Info.ro -Top 4 aspecte de care sa tii cont cand vrei un cinematograf la tine acasa Lugoj Info.ro -Top 4 aspecte de care sa tii cont cand vrei un cinematograf la tine acasa

Pasiunea pentru filme iti ocupa o mare parte din timpul liber, iar cinematografele iti primesc vizita de cateva ori pe saptamana?

In acest caz, biletele cumparate si orele pe care le petreci in drum spre si la intoarcerea din cinema reprezinta investitia ta care se masoara in bani si timp. Daca doresti sa-ti reduci aceasta investitie, iar “economia” ta sa se reflecte in mai multe filme vizionate, atunci poti sa-ti faci propriul cinematograf la tine acasa. Ai nevoie doar de cateva echipamente de calitate si un decor corespunzator, iar serile de film cu prietenii vor deveni mult mai placute si mai accesibile.

Afla cum iti poti asambla un cinematograf acasa

Pentru a scoate maximul din experienta ta, asigura-te ca toate aspectele, de la sonorizare la confort, sunt puse la punct si ca lista de filme este pe gustul tuturor invitatilor.

Imaginea vizuala

Totul incepe cu o imagine de calitate. Pentru acest lucru, poti achizitiona un televizor LED Full HD cu diagonala mare care poate fi amplasat in sufragerie. Vei simti diferenta calitativa dintre un televizor obisnuit si unul Full HD atunci cand vei viziona, de exemplu, meciurile de fotbal ale echipei preferate la o imagine mult mai clara si vei putea analiza fazele importante.

Sonorizarea

Pentru a maximiza efectul unei imagini calitative, acesta trebuie insotit de o sonorizare profesionista. Astfel, trebuie sa te asiguri ca ai un sistem audio care va propaga sunetul exact ca in cinema. Pentru acest lucru, achizitioneaza un sistem stereo, compus din cel putin 3 boxe suficient de puternice si care sa se potriveasca locuintei tale.

Pentru ca sonorizarea si imaginea vizuala se completeaza reciproc, ai nevoie de o amplasare corecta a cinematografului tau. Astfel, este obligatoriu ca televizorul sa ocupe locul central, in timp ce sunetul trebuie propagat din cel putin 3 directii: stanga, dreapta si fata sau spatele spectatorilor.

Confort

Daca vrei sa reproduci cat mai fidel sau chiar sa depasesti experienta unui film vizionat in cinematograf, confortul va putea face diferenta. Cumpara-ti snack-urile preferate, nachos sau chips-uri si pregateste niste popcorn cu caramel sau cascaval. Daca vrei, poti comanda cateva pizze. Avand un cinematograf la domiciliu, poti savura tot ce doresti. Pentru un plus de confort, comanda o canapea extensibila si lasa-ti corpul sa se relaxeze. Nu uita ca poti pune pauza filmului si sa-l repornesti dupa bunul plac. Astfel, nu mai pierzi nimic din actiune.

Decor

Lumina de afara nu trebuie sa interfereze cu interiorul casei, pentru a nu afecta calitatea imaginii. Acest lucru se poate intampla, in mod deosebit, daca incepi maratonul de filme in prima parte a zilei. Totusi, iluminatul stradal poate afecta imaginea redata de televizorul tau chiar si dupa apusul soarelui.

De aceea, cel mai bine este sa asiguri un decor care sa nu permita luminii exterioare sa patrunda in locuinta ta. Trage jaluzele sau pune niste draperii groase si inchide ferestrele pentru a nu lasa zgomotele de afara sa interfereze cu sonorizarea.

Dupa ce ai pus la punct toate aspectele tehnice si organizatorice, nu ramane decat sa alegi, impreuna cu prietenii tai, filmele preferate, sa va puneti telefoanele pe silentios si sa va bucurati de propriul vostru cinematograf. Asadar, va puteti face confortabili si, cand toata lumea e pregatita, apasa play.